- hovězí zadní (nejlépe na plátky)
- cibule
- mletý zázvor
- olej
- sůl
Hovězí plátky, omyjeme, osušíme a hustě z obou stran posypeme mletým zázvorem a trochu posolíme. Cibuli si nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme maso a asi pět minut zprudka opékáme. Ztlumíme plamen a přilijeme vodu. Dusíme cca hodinu, poté odklopíme a šťávu vyredukujeme (Kdo nechce čekat, zahustí jíškou).
Podáváme s bramborami nebo s rýží.
Recept zní lákavě. To určitě někdy vyzkouším.
OdpovědětVymazatzkus a dej vědět:)
VymazatJejku, mňam!! Já hovězí ještě nedělala a strašně dlouho jsem ho neměla, o to ho mám radši a na tohle mám strašnou chuť a sbíhají se mi sliny! :D
OdpovědětVymazat/teď si musim jít pro jídlo/
je to dobrá alternativa za kuřecí:)
VymazatTeda sice sem dneska plná k prasknutí. Ale tohle vypadá výborně! Až z toho mám hlad! :D :) Ten recept musím zkusit! :)
OdpovědětVymazatzkus a dej vědět:)
VymazatMňam, hovězí mám ráda:)
OdpovědětVymazati já:)
Vymazat