pondělí 26. listopadu 2012

Špagety mého milého

Muži vaří nejlíp, říká se. Nemyslela jsem si to než mi můj nastávající donesl na stůl skvost připravený podle časopisu La Cucina Italiana. S velkým sebezapřením jsem potlačila svůj feminismus a říkám: "Muži vaří nejlíp na světě!"


  • 600g rajčat
  • 320g špaget
  • 200g mozzarelly
  • 80g strouhanky
  • 16ks černých vypeckovaných oliv
  • pažitka
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extra virgine

Rajčata nakrájejte na čtvrtky a jedno větší odložte na později. Rajčata oloupejte, zbavte je semínek, osolte, opepřete, potřete olejem a naskládejte na pečící papír. Dejte péct do předehřáté trouby na 90 stupňů na 90 minut.
   Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte, nechte je vychladnout, zakápněte je troškou oleje a promíchejte. Zbylé rajče a sýr nakrájejte na kostičky. Olivy a pažitku nasekejte a smíchejte se špagetami. Do strouhanky přilijte trochu oleje, osolte, opepřete a přimíchejte nasekanou petrželovou nať. Zeleninovou směsí naplňte vysušená rajčata a dejte zapéct na 3-4 minuty. Nechte vychladnout a podávejte se špagetami.

recept opsán z časopisu La Cucina Italiana (speciál těstoviny), str.31La cucina italiana. Praha: LCI CZ, s.r.o., 2011. ISSN 12148164. Dostupné z: www.lacucinaitalianait.cz

29 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. mně moc nechutnají ty rajčata ve strouhance (to nejzajímavější na receptu, že jo:-D), ale uvidíš sama:-)

      Vymazat
  2. tak teraz si mi spravila taku chut na špagety že je pol deviatej vecer a už ich mam postavene na sporaku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně?:-)) To je milý. Nesnažit se držet dietu (a tajně neujídat čokoládu ;-)), už se jima taky láduju:-))

      Vymazat
  3. Mňam :) A máš šikovného muže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy ho mám chuť darovat za odvoz:-D ale děkuji, vyřídím:-)))

      Vymazat
  4. To vypada fantasticky...muz v kuchyni za plotnou je pro me neskutecne sexy:DDD

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vyřídím:-))To bezpochyby je!!!:-) Ale pohled na kuchyň "po" už tak sexy není:-D

      Vymazat
  5. Taky Ti to mohl trochu lépe naservírovat... :-) Koukám, že co se týče prezentace jídla, tak od své maminky toho moc nepochytil... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale udělal to s láskou:-D Já jsem na to taky trochu "patlal". Téměř denně vzpomínáme na Tvé architektonicky, esteticky ajánevímcoještě dokonalé chlebíčky:-))

      Vymazat
    2. Haha... A to si ještě nezažila jednohubky... :-D ;-)

      Vymazat
    3. neminul jsi se povoláním? ;-) :-)

      Vymazat
    4. Někdy si to taky říkám... :-D

      Vymazat
  6. tenhle speciál lacucinait. je naprosto dokonalý! taky v něm často listuji pro inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Maximálně bez oliv, ty nepozřu :( ale přítel je miluje, no.... tak je asi pak vyšprtám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase dávala na stranu ta rajčátka :-D

      Vymazat
    2. Těch bych si tam dala právě i víc :D to je dobré :D :D

      Vymazat
    3. škoda, žes neobědvala s námi, to ybchom si to prohodily:-D

      Vymazat
    4. Příště se dostavím :D :D

      Vymazat
    5. dobře, budeme tě čekat:))))

      Vymazat
    6. Ach jo... Holky nevědí co je dobré... :-)

      Vymazat
    7. Nestraš :D jen si to prohodíme, nooo, každá nemůžeme být stejná ;)

      Vymazat
  8. MŃAM! Vypadá to lákavě:-) a co se týče FOODSTYLINGU, na to jsem Ti přece pořídila knížku ;) a souhlasím, chlap v kuchyni je opravdu sexy, obzvlášť když to umí (jako ten můj kuchař) =))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tohle je Ričmondova práce, knížku od Tebe mám nastudovanou. Ještě se musím nauřit být šikovnější:-)))

      Vymazat
    2. Není problém knihu zapůjčit:D ale chlapi na to moc nehledí:-) koneckonců, hlavně že to chutná:-)) H.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář.:)

Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!