- 600g rajčat
- 320g špaget
- 200g mozzarelly
- 80g strouhanky
- 16ks černých vypeckovaných oliv
- pažitka
- petrželová nať
- sůl
- pepř
- olivový olej extra virgine
Rajčata nakrájejte na čtvrtky a jedno větší odložte na později. Rajčata oloupejte, zbavte je semínek, osolte, opepřete, potřete olejem a naskládejte na pečící papír. Dejte péct do předehřáté trouby na 90 stupňů na 90 minut.
Špagety uvařte v osolené vodě, sceďte, nechte je vychladnout, zakápněte je troškou oleje a promíchejte. Zbylé rajče a sýr nakrájejte na kostičky. Olivy a pažitku nasekejte a smíchejte se špagetami. Do strouhanky přilijte trochu oleje, osolte, opepřete a přimíchejte nasekanou petrželovou nať. Zeleninovou směsí naplňte vysušená rajčata a dejte zapéct na 3-4 minuty. Nechte vychladnout a podávejte se špagetami.
recept opsán z časopisu La Cucina Italiana (speciál těstoviny), str.31La cucina italiana. Praha: LCI CZ, s.r.o., 2011. ISSN 12148164. Dostupné z: www.lacucinaitalianait.cz
to zkusim, zni to dobre
OdpovědětVymazatmně moc nechutnají ty rajčata ve strouhance (to nejzajímavější na receptu, že jo:-D), ale uvidíš sama:-)
Vymazatvypada to vyborne :-)
OdpovědětVymazatprezentace nic moc teda:-D
Vymazattak teraz si mi spravila taku chut na špagety že je pol deviatej vecer a už ich mam postavene na sporaku :D
OdpovědětVymazatVážně?:-)) To je milý. Nesnažit se držet dietu (a tajně neujídat čokoládu ;-)), už se jima taky láduju:-))
VymazatMňam :) A máš šikovného muže :)
OdpovědětVymazatNěkdy ho mám chuť darovat za odvoz:-D ale děkuji, vyřídím:-)))
VymazatTo vypada fantasticky...muz v kuchyni za plotnou je pro me neskutecne sexy:DDD
OdpovědětVymazatCHIC SICILY
vyřídím:-))To bezpochyby je!!!:-) Ale pohled na kuchyň "po" už tak sexy není:-D
VymazatTaky Ti to mohl trochu lépe naservírovat... :-) Koukám, že co se týče prezentace jídla, tak od své maminky toho moc nepochytil... :-D
OdpovědětVymazatale udělal to s láskou:-D Já jsem na to taky trochu "patlal". Téměř denně vzpomínáme na Tvé architektonicky, esteticky ajánevímcoještě dokonalé chlebíčky:-))
VymazatHaha... A to si ještě nezažila jednohubky... :-D ;-)
Vymazatneminul jsi se povoláním? ;-) :-)
VymazatNěkdy si to taky říkám... :-D
Vymazattenhle speciál lacucinait. je naprosto dokonalý! taky v něm často listuji pro inspiraci :)
OdpovědětVymazatMarkétko, moc děkuju, že jsi mi o něm řekla!!:-)
VymazatMaximálně bez oliv, ty nepozřu :( ale přítel je miluje, no.... tak je asi pak vyšprtám :D
OdpovědětVymazatJá zase dávala na stranu ta rajčátka :-D
VymazatTěch bych si tam dala právě i víc :D to je dobré :D :D
Vymazatškoda, žes neobědvala s námi, to ybchom si to prohodily:-D
VymazatPříště se dostavím :D :D
Vymazatdobře, budeme tě čekat:))))
VymazatAch jo... Holky nevědí co je dobré... :-)
Vymazathladomor na nás!!!!:)
VymazatNestraš :D jen si to prohodíme, nooo, každá nemůžeme být stejná ;)
VymazatMŃAM! Vypadá to lákavě:-) a co se týče FOODSTYLINGU, na to jsem Ti přece pořídila knížku ;) a souhlasím, chlap v kuchyni je opravdu sexy, obzvlášť když to umí (jako ten můj kuchař) =))
OdpovědětVymazatHani, tohle je Ričmondova práce, knížku od Tebe mám nastudovanou. Ještě se musím nauřit být šikovnější:-)))
VymazatNení problém knihu zapůjčit:D ale chlapi na to moc nehledí:-) koneckonců, hlavně že to chutná:-)) H.
Vymazat