pátek 5. října 2012

Vepřová plec se žampiony

Vepřové vařím sporadicky. Na dnešek jsem se inspirovala receptem z "es receptů" tady a upravila si ho po svém. Jestli je můj recept horší nebo lepší posuďte sami:-)


  • 500g vepřové plece
  • 200g žampionů
  • olivový olej
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 kostka bujónu
  • světlá jíška Knorr
  • 500ml šlehačky
  • sůl

Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a  nakrájíme na plátky. Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, bujón a dusíme 10 - 15 minut. Přidáme hotovou jíšku Knorr a omáčku zahustíme. Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Dochutíme muškátovým oříškem a bílým pepřem. Podáváme s bramborami.




Omlouvám se za nedokonalou prezentaci jídla, těším se na vás v pondělí u dalšího příspěvku. Krásný víkend

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Mně moc to vepřový nejede:-D ale muži a dcerce to bez žampionů moc chutnalo. Jen si musím ještě nastudovat foodstyling :-))

      Vymazat

Děkuji za každý komentář.:)

Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!