- 500g vepřové plece
- 200g žampionů
- olivový olej
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 kostka bujónu
- světlá jíška Knorr
- 500ml šlehačky
- sůl
Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky. Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, bujón a dusíme 10 - 15 minut. Přidáme hotovou jíšku Knorr a omáčku zahustíme. Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Dochutíme muškátovým oříškem a bílým pepřem. Podáváme s bramborami.
Omlouvám se za nedokonalou prezentaci jídla, těším se na vás v pondělí u dalšího příspěvku. Krásný víkend
mnam,mnam,mnam :-)
OdpovědětVymazatMně moc to vepřový nejede:-D ale muži a dcerce to bez žampionů moc chutnalo. Jen si musím ještě nastudovat foodstyling :-))
Vymazat