Rajská omáčka
Vyzkoušela jsem už několik receptů na rajskou omáčku. Tenhle žádný nepředčí:-)
- 1l hovězího vývaru (lze použít i z kostky)
- olej
- 1 lžička hořčičného semínka
- 8 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého černého pepře
- 1,5lžíce tymiánu
- 3 plechovky rajského protlaku (á 120g)
- 3/4kg hovězího masa
- 3ks bobkového listu
- 1ks cibule
- sůl a cukr na dochucení
- mouka a máslo na jíšku
Hovězí maso omyjeme, dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem .
Přidáme jíšku a necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.
Rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář.:)
Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!