pondělí 10. září 2012

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Vyzkoušela jsem už několik receptů na rajskou omáčku. Tenhle žádný nepředčí:-)
  • 1l hovězího vývaru (lze použít i z kostky)
  • olej
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 8 kuliček nového koření
  • 8 kuliček celého černého pepře
  • 1,5lžíce tymiánu
  • 3 plechovky rajského protlaku (á 120g)
  • 3/4kg hovězího masa
  • 3ks bobkového listu
  • 1ks cibule
  • sůl a cukr na dochucení
  • mouka a máslo na jíšku


Hovězí maso omyjeme, dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem .
Přidáme jíšku a necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.
Rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář.:)

Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!