sobota 15. září 2012

Kokosová panna cotta

Kokosová panna cotta

Panenka mezi dezerty. Připravuji ji vždy, když se mi zdá puding málo a dort moc. Úspěch sklidím vždy.


  •  5 plátků želatiny
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 400ml kokosového mléka
  • 75g zlatého třtinového cukru
  • čerstvé (mražené) maliny k podávání





 foto: http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/kokosova-panna-cotta.html
pozn: ta moje neměla tak vysokou estetickou hodnotu:-)







Želatinu dejte do mísy, přelijte studenou vodou a nechte ji pět až deset minut nasáknout tekutinu. Smetanu ke šlehání slijte s kokosovým mlékem do hrnce a zahřívejte těsně pod bod varu. Vsypte cukr, nechte jej rozpustit a hrnec sejměte z ohně. Plátky želatiny vyjměte z vody, okapejte je a vložte do horké tekutiny a nechte zcela rozpustit. Nakonec směs přelijte do šesti mističek vyložených potravinovou fólií a nechte přes noc chladit. Vyklopte, ozdobte čerstvými (případně lehce rozvařenými) malinami a podávejte.

6 komentářů:

  1. Už se těším až si ji udělám :-) U tebe mi moc chutnala, tak snad to nějak nepokazím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě ne, je to lehoučký, akorát dlouho tuhne a když neseženeš maliny, špatný nejsou ani jahody s troškou kys.citrónové (aby byly pikantnější) :-) Pak mi napiš, jak chutnala:-)

      Vymazat
    2. Pokusím se maliny sehnat, ale děkuji za tip, kdyby se mi to nepodařilo :) Určitě ti dám vědět ;)

      Vymazat
    3. ok a pokud je budou někde mít, napiš mi, prosím, kde. U nás je tady neměly nikde:-(

      Vymazat
  2. To asi vyzkouším. Zní to jednoduše a kokosové dobroty mám ráda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář.:)

Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!