Kokosová panna cotta
Panenka mezi dezerty. Připravuji ji vždy, když se mi zdá puding málo a dort moc. Úspěch sklidím vždy.
- 5 plátků želatiny
- 500ml smetany ke šlehání
- 400ml kokosového mléka
- 75g zlatého třtinového cukru
- čerstvé (mražené) maliny k podávání
foto: http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/kokosova-panna-cotta.html
pozn: ta moje neměla tak vysokou estetickou hodnotu:-)
Želatinu dejte do mísy, přelijte studenou vodou a nechte ji pět až deset minut nasáknout tekutinu. Smetanu ke šlehání slijte s kokosovým mlékem do hrnce a zahřívejte těsně pod bod varu. Vsypte cukr, nechte jej rozpustit a hrnec sejměte z ohně. Plátky želatiny vyjměte z vody, okapejte je a vložte do horké tekutiny a nechte zcela rozpustit. Nakonec směs přelijte do šesti mističek vyložených potravinovou fólií a nechte přes noc chladit. Vyklopte, ozdobte čerstvými (případně lehce rozvařenými) malinami a podávejte.
Už se těším až si ji udělám :-) U tebe mi moc chutnala, tak snad to nějak nepokazím :D
OdpovědětVymazaturčitě ne, je to lehoučký, akorát dlouho tuhne a když neseženeš maliny, špatný nejsou ani jahody s troškou kys.citrónové (aby byly pikantnější) :-) Pak mi napiš, jak chutnala:-)
VymazatPokusím se maliny sehnat, ale děkuji za tip, kdyby se mi to nepodařilo :) Určitě ti dám vědět ;)
Vymazatok a pokud je budou někde mít, napiš mi, prosím, kde. U nás je tady neměly nikde:-(
VymazatTo asi vyzkouším. Zní to jednoduše a kokosové dobroty mám ráda.
OdpovědětVymazatje opravdu výborná:-))
OdpovědětVymazat