Domácí müsli
tento recept mám od Kačky Hanzlíkové, ségry své výborné kamarádky Markétky. Je to ideální recept, protože si do svéhu müsli můžete dát přesně to, co máte rádi. Zdravé snídání, Vám přeju :-)
- 125g másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2lžíce třtinového sirupu nebo medu
- 250g ovesných vloček
- 250g sušeného ovoce (jaké máte rádi)
- 80g sekaných mandlí (či jiných oříšků, přidat můžete i kokos nebo čokoládu)
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Rozpustíme máslo ve větším kastrolu, pidáme cukr, sirup(med) a mícháme až se s máslem spojí a pak ihned stáhneme z ohně. Přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme.
Pekáček střední velikosti vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně pokryjeme směsí a stlačíme do výšky cca 2-3 centimetry. Pečeme v troubě 30min., až okraje začnou zlátnout a vločky se opečou. Po vychladnutí rozdrobíme na 1-2cm velké kousky.
Tohle musli mám nejradši! ségra naposledy dělala jen s oříšky a zlatými rozinkami a bylo famózní!
OdpovědětVymazatje výborné!:-) Chystám se dělat s kousky čokolády a kokosem. Tak jsem zvědavá jak dopadne:-))) Děkuji za recept:)
OdpovědětVymazat