také máte určité vůně a jídla spojená se vzpomínkami a místy? Je to taková "brána do kdysi", alespoň pro mě. Když ucítím čerstvě naštípané dřevo, vybaví se mi vzpomínky na dědečka a léto na chatě. Vždycky když jím sushi, vzpomenu si na Zorku a Markétku - kamarádky, se kterými jsem na něj ráda chodívala. Vůně maté mě zase přenese na horké tuniské pláže.
Těstoviny zapečené s čedarem a parmazánem jsem si zase spojila s poslední návštěvou Kiki a Megg před stěhováním u nás doma.
Čas vrátit nemůžeme, ale můžeme si ho připomenout a na chvilku se "přenést". Hodně takových časopřenašečů a dechberoucích zážitků Vám přeju.
- 400g makaronů nebo jiných těstovin
- 300ml mléka
- 250ml smetany na vaření
- 240g nastrouhaného čedaru
- 80g nastrouhaného parmazánu
- sůl, čerstvě namletý pepř
- špetka lásky
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těstoviny uvaříme podle návodu, aby byly "al dente". Přecedíme, vrátíme zpátky do hrnce, přilijeme mléko,smetanu, přisypeme 2/3 čedaru a všechen parmazán. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Až se vše promíchá a spojí, sejmeme z plotny, posypeme zbývajícím čedarem a dáme na 8-10 minut zapéct.
To je dobrý, dneska jsem myslela na to, že si koupím chedar a udělám si makarony se sýrem :D.
OdpovědětVymazatBeruško já na tebe také často myslím, a to nejen u sushi ;). Ale v podstatě kdykoli, když jím to své "zrní", pže to ty jsi mě naučila jíst červenou čočku, bulgur, kuskus... <3
jsme propojené:).....zajdeme zase?:)
VymazatPředstav si, že toto jídlo jsem nikdy nejedla. Vím, jak je známé...no budu si ho muset připravit sama. Ozvi se :-), až to půjde.
OdpovědětVymazatJe výborné:-) možná ho příště zkusím bez parazánu. Lépe chutná k vínu:-) napíšu:)
VymazatJá dělám něco podobného. Těstoviny smíchám s nějakým masem a nastrouhaným sýrem, dám do zapékací misky a celé přeliju směsí ze smetany, vajíčka a koření.
OdpovědětVymazati to je dobré:-)) také to mám ráda
Vymazatmmm šla bych zas na sushi zlato :))
OdpovědětVymazatZ.
Půjdeme?:-) Joa hlásila ses na tu školu?:-)
Vymazat