Markétka |
Fígle:
- Vanilkový cukr je úžasný (nejen) všude, kde jsou jablka. Ten nejlepší ale není ten ze samoobsluhy. Ten nejlepší bude totiž ten Váš. Stačí, když si do skleněné uzavíratelné láhve (spíš lahvičky) nasypete cukr a přidáte k němu jeden vanilkový lusk. Za čtrnáct dnů budete mít vanilkové orgie:-) Nechcete-li ale tak dlouho čekat, stačí, když lusk rozemelete a smícháte s cukrem(černých teček se nebojte).
- Taky máte rádi omelety? A máte rádi spíš nadýchané nebo sytější? Pokud nadýchané, přidejte k obvyklému množství vajec jeden bílek, pokud se chcete pořádně najíst, přidejte žloutek.
- Nejlepší bramboráky, jsou ty hezky křupavý. Vsadím svoje nový boty, že když do těsta přidáte jednu až dvě lžičky tvarohu, budete to po ochutnání dělat už pokaždé:)
- Taky se Vám pořád připaluje ovesná kaše nebo pudink? Stačí když před nalitím mléka do hrnce dno vymažete máslem. Žádné mléčné pokrmy se Vám už nikdy pálit nebudou:)
- Domácí bylinkový ocet je něco famózního. Do suché láhve nalijte bílý ocet a přidejte do něj několik snítek omytých a osušených bylinek (estragon, kopr apod.). Já si takhle připravuji i oleje (česnekový a chilli), a taková bylinková domácí sůl....mmmmmm
- Už jste někdy jedli palačinky z čokoládového těsta? Přidejte lžíci kakaa a získáte úžasné čokoládové palačinky:)
- Když pečete něco z listového těsta, plech stačí jen opláchnout studenou vodou a těsto se nepřipálí.
- Karbanátky budou mít méně kalorií, když třetinu masa nahradíte strouhanou mrkví.
- Zkuste přidat do trojobalu sušenou bazalku. Řízky získají výbornou chuť!:)
- Maso pro Sárinku vždy nakupuji do zásoby, na váze si vždy oddělím několik porcí, které zamrazím. Když příště vařím, jen vytáhnu už připravenou porci, kterou zpracuji. Dobrý tip je i míchat různé druhy masa. Například 50g hovězí svíčkové a 50g krůtích prsou na jednu porci:)
Zajímají Vás následující články?:) V příštích dnech se budete moci těšit na velký test dětských jednorázových plenek, jeden článek budu věnovat Sárince, představím Vám své oblíbené seriály, přidám několik receptů a v neposlední řadě pošlu do pekla jednoho tatéra.
Mějte se jak nejlíp umíte,
Vaše máma:)
Super článek, také mi lichotí ;) ale spoustu rad a vychytávek mám od tebe! Hlavně TY jsi mě přivedla ke kuskusu, bulguru, polentě a červené čočce ;)
OdpovědětVymazatJeště k Tvému článku, prosím tě jak děláš tu bylinkovou sůl? Děláš tu podle Jamieho? a s tou mléčnou rýží jsem to nevěděla, příště máslo určitě zkusím!
Byla jsem jen upřímná:-) Markétko, přesně tak, sůl dělám podle Jamieho:)
VymazatSuper rady:-)) trochu se bojím experimentovat sama za sebe, (chyba, já vím) takže jsem vždy ráda za něco vyzkoušeného:-)) děkuju:-)) už se moc těším na další články:-))
OdpovědětVymazatHani, já taky zkouším jen odzkoušené:-) Nemáš vůbec za co:)
VymazatBezvadný článek, tyto mne baví. Zkusím určitě ten tvaroh, ale s mrkví bych asi nepochodila.
OdpovědětVymazatDěkuju, jsem moc ráda:) Ta mrkev není nic moc pro chlapy:))
VymazatDomi, už jsi mi chyběla! Skvělé nápady! Mě nadchlo to čokoládové těsto na palačinky :) někdy ho určitě vyzkouším :) Mám také ráda tyhle fígle ... Už se těším na nějaký nový recept a nebo něco z módy či kosmetiky. Plánuješ video?
OdpovědětVymazatDěkuju Janičko, dej mi pak vědět, jak ti čokoládové palačinky chutnaly:) Vide plánuji, vymýšlím námět:)
Vymazatperfektny clanok.
OdpovědětVymazattento blog budem urcite navstevovat casto :D
pozyvam ta aj na moj blog http://yvettamikulova.blogspot.sk/
Děkuju Yvett, i já Tvůj ráda navštívím:)
Vymazatteda skvelé tipy. čokoládové palacinky? musím vyskúšať...
OdpovědětVymazatděkuju Sue:)
VymazatSorry, brouku, ale já si tenhle článek vytiskla, nevadí?? :)) super vychytávky!
OdpovědětVymazatto mi lichotí jedině:)
Vymazat