úterý 22. ledna 2013

Dalmatinské řezy

Příjemný mrazivý den,

zdravím Vás opět po trošku delší době. Důvodem mojí nepřítomnosti byla a je chřipka, která skolila celou naší domácnost. Dnes mám pro Vás recept na dalmatinské řezy, jsou výborné a zvládne je i začátečník.

Neztrácejte apetit a užívejte si sněhové nadílky. Já se Vám s dalším článek ozvu zase za pár dnů.

Vaše máma


  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžíce vody
  • 1 vanilkový cukr (já si ho připravuji doma, moje tajné fígle v kuchyni se dozvíte v příštím článku:-))
  • 150 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva (já kupuji Alnatura v DM, je bez fosfátů)
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 ml mléka
náplň:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr


 
 


Do misky dáme žloutky,vodu a oba cukry a vyšleháme. Přidáme olej a opět pořádně vyšleháme. Vznikne dost hustá hmota. Do ní nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nalijeme mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech (30 krát 40 cm) a lžící či lžičkou poklademe na těsto tvarohové puntíky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 190°C.

6 komentářů:

  1. To vypadá úžasně! Mohla bych to zvládnout i já:D děkuju za nápad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsi šikovná:-) Pak napiš, jak se povedly a nemáš zač:)

      Vymazat
  2. Jééé to znám a je to moc dobré...a hlavně to hezky vypadá, když se to nakrájí :) Těším se na fígle v kuchyni :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zlato, to vypadá mňamkózně... Sliny se hlásí o slovo :))))))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář.:)

Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!