zdravím Vás opět po trošku delší době. Důvodem mojí nepřítomnosti byla a je chřipka, která skolila celou naší domácnost. Dnes mám pro Vás recept na dalmatinské řezy, jsou výborné a zvládne je i začátečník.
Neztrácejte apetit a užívejte si sněhové nadílky. Já se Vám s dalším článek ozvu zase za pár dnů.
Vaše máma
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 lžíce vody
- 1 vanilkový cukr (já si ho připravuji doma, moje tajné fígle v kuchyni se dozvíte v příštím článku:-))
- 150 ml oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva (já kupuji Alnatura v DM, je bez fosfátů)
- 3 lžíce kakaa
- 100 ml mléka
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
Do misky dáme žloutky,vodu a oba cukry a vyšleháme. Přidáme olej a opět pořádně vyšleháme. Vznikne dost hustá hmota. Do ní nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nalijeme mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech (30 krát 40 cm) a lžící či lžičkou poklademe na těsto tvarohové puntíky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 190°C.
To vypadá úžasně! Mohla bych to zvládnout i já:D děkuju za nápad :-)
OdpovědětVymazatjsi šikovná:-) Pak napiš, jak se povedly a nemáš zač:)
VymazatJééé to znám a je to moc dobré...a hlavně to hezky vypadá, když se to nakrájí :) Těším se na fígle v kuchyni :)
OdpovědětVymazatjiž zítra:)
VymazatZlato, to vypadá mňamkózně... Sliny se hlásí o slovo :))))))
OdpovědětVymazattak přijeď, já ti upeču ;-)
Vymazat