Dietní pečené kuře s tymiánovou rýží
Tymián dodá rýži výbornou chuť i aroma. Ideální jídlo na víkend pro celou rodinu. Podávám s okurkovým salátem :-)
- kuřecí maso (čtvrtky, prsa, stehna, celé kuře - co máte rádi)
- 1ks cibule
- rýže (výborná je basmati)
- trochu vody na podlití
- slunečnicový olej, sůl, koření dle chuti (pečené kuře, červená paprika...), sušený tymián
Kuře omyjeme, posolíme, posypeme kořením, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého
pekáče do předehřáté trouby na 200 °C.
Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na malém množství oleje, pak přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a promícháme s tymiánem. Přidáme ke kuřeti a zapékáme zhruba ještě 40 minut.
Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na malém množství oleje, pak přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a promícháme s tymiánem. Přidáme ke kuřeti a zapékáme zhruba ještě 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář.:)
Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!