neděle 9. září 2012

Dietní pečené kuře s tymiánovou rýží

Dietní pečené kuře s tymiánovou rýží

 Tymián dodá rýži výbornou chuť i aroma. Ideální jídlo na víkend pro celou rodinu. Podávám s okurkovým  salátem :-)
  • kuřecí maso (čtvrtky, prsa, stehna, celé kuře - co máte rádi)
  • 1ks cibule
  • rýže (výborná je basmati)
  • trochu vody na podlití
  • slunečnicový olej, sůl, koření dle chuti (pečené kuře, červená paprika...), sušený tymián
Kuře omyjeme, posolíme, posypeme kořením, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého pekáče do předehřáté trouby na 200 °C.
Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na malém množství oleje, pak přidáme rýži, necháme ji zesklovatět  a promícháme s tymiánem. Přidáme ke kuřeti a zapékáme zhruba ještě 40 minut.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář.:)

Šíření veškerého obsahu bez souhlasu autorky je přísně zakázáno. Kdo se proviní, bude odsouzen k věčným útrapám v ohni pekelném!